NYERS RÉPA és TOJÁS SALÁTA
E GY Ü T T e S S S S S
Lehetőleg új répát /kb. 3kg./ lereszelünk egy nagyobb tálba. Ha a répa
nem friss eléggé, cukorral lehet ízessé tenni. Majd pirítunk 10 deka szezám-
magot és ugyanannyi mandulát /amit turmixolhatunk
vagy darálunk, hogy darabos maradjon/, a répát a megpiritott magvakkal összekeverve
ízesítjük szezámmagolajjal és citromlevével vagy rizsecettel ízlés szerint.
A fokhagyma, a koriander, mustármag, szecsuáni bors (lehet sima fekete bors is) és
a zöld kakukkfű (lehet egy két gerezd fokhagymával is próbálkozni)
ízlés szerint a salátába kerülnek vigyázva az
arányokra, hogy ezek ne konkuráljanak ízben a RÉPÁVAL.
T S
Tíz/ lehetőleg házi/ tojást megfőzünk. Két köteg újhagymát nagy darabokra
felvágunk és beleöntjük egy ugyanakkora tálba, mint amiben a répát
készítettük /ezt csupán a tálalás miatt érdekes/. Majd csípős ecetes uborkát, egy
egész kis üveg kapribogyót, két gerezd fokhagymát, mustármagot és egy citrom levét a
már felaprított tojásokkal összekeverjük. Közben házilag készített majonézt három
db.tojásból kikeverünk, és a tálban lévőkhöz hozzáadjuk. Természetszerűen só,bors,
mustár citromlé,tejföl .
Mindkét salátát lehet külön-külön is fogyasztani de ha párosítjuk, ezek szerencsésen
találkoznak.